top of page
  • Writer's pictureAquelarre de Cervera

Cervera ho té tot a punt per viure un cap de setmana d’Aquelarre amb el foc i les bruixes als carrer

Updated: May 17

Cervera ha començat el compte per a la celebració de l’Aquelarre aquest cap de setmana als carrers del centre històric de la capital de la Segarra. El certamen, una de les cites obligades del calendari festiu de Catalunya, cremarà més de 350 quilos de pólvora i viurà el moment àlgid dissabte a la nit amb la recreació de la llegenda del Mascle Cabró. La 45a edició de la festa tindrà com a fil conductor els personatges de Dante i Virgili a la Divina Comèdia en el seu particular recorregut per l’infern a través d’uns cercles que acabaran amb l’aparició del Mascle Cabró i la seva esperada gran escorreguda.


L’Aquelarre inclourà espectacles de foc, correfocs, cercaviles i actuacions amb els grups de música emergents i compta amb la col·laboració de les entitats de Cervera i també amb la participació de colles d’altres municipis.


Tret de sortida

L’estrena de l’Aquelarre serà aquest divendres a les 7 de la tarda amb la plantada del bestiari a la plaça de la Universitat. A les 11 de la nit la cercavila de foc comptarà amb la participació del Drac d’Olivella, el Voliak d’Oliana, el Drac de Bellveí, el Cargol de Solivella, Lo Carranco Bilandó i la Tarasca de Cervera. L’arribada i els lluïments de les bèsties de foc donaran pas a les actuacions dels grups Les que Faltaband, Ebri Knight i Dj Noninà.


Dissabte

Dissabte se celebrarà l’acte central de l’Aquelarre amb la gran festa del foc i l’encesa de la Universitat. El correfoc del Ball de diables de la Ràpita conduirà el públic fins a Cal Racó on se celebrarà l’espectacle central amb els tres actes. A les 00.15 hi haurà l’arribada de la cercavila i el Ball de la Polla, a les 2 en el marc del segon acte es farà la invocació i l’aparició del Mascle Cabró i el Ball de Diables i a les 4 el tercer acte serà el moment culminant de la festa amb l’escorreguda del Mascle Cabró i el Foqueral.


A la tarda hi haurà l’Aquelarret amb una cercavila infantil amb prop de 200 infants que sortirà des de la plaça de la Universitat i acabarà el recorregut a la plaça Magdalena de Montclar. Aquí hi haurà el lluïment dels grups, l’aparició del Cabronet, el foqueralet i l’escumada final.


La música i els concerts en diferents espais de Cervera també jugaran un paper destacat a l’oferta de l’Aquelarre 2023. La Salseta del Poble Sec recupera les actuacions mítiques a Cervera i serà el cap de cartell musical de la festa aquest 2023. El grup barceloní tornarà a la capital de la Segarra després de set anys d’absència. Ho farà a la plaça Major a les 00.30 hores del dissabte. La nit de dissabte a diumenge també actuaran Lasta Sanco, The Pink Goats, Vives Veus, Angeletes Club i Kymera Reggae, entre d’altres grups i DJ.


Fira del Gran Boc

La Fira del Gran Boc arriba amb novetat i s’adapta a les obres que s’estan realitzant aquest estiu a la Universitat de Cervera. El certamen, una de les cites de referència de l’esoterisme, el tarot i la quiromància al país, i torna amb una xifra rècord de 85 parades.


Les parades d’esoterisme mantindran el seu espai al pati del recinte universitari, mentre que els tallers i les conferències es continuaran fent a l’interior de la universitat. La principal novetat és el trasllat de tota l’oferta d’artesania al Passeig Balmes, davant de la Biblioteca. Les actuacions musicals de dissabte al vespre, programades en el marc del certamen, se celebraran a l’espai Magdalena de Montclar, a la plaça que du el mateix nom. Finalment, les parades d’alimentació també s’amplien i una vintena de food trucks s’instal·laran a la plaça Universitat i a la Rambla Lluís Santpere, amb una proposta gastronòmica variada.0 comments

Comments


bottom of page