top of page
  • Foto del escritorAquelarre de Cervera

EL CANAL33 EMET DIJOUS 16 D’AGOST UN DOCUMENTAL DE TRENTA MINUTS SOBRE ELS 40 ANYS DE L'AQUELARRE

Actualizado: 17 ago 2018



Del Carreró de les Bruixes, amb poc més d’un centenar de participants l’any 1978, fins a ocupar tot el centre de la ciutat, amb 30.000 persones, l’Aquelarre s’ha convertit, en els seus 40 anys de vida, en la festa de referència del foc i la música a les Terres de Lleida. El que va començar sent una trobada de joves que volien crear una nova festa desvinculada de les tradicions religioses que reivindiqués “la festa per la festa”, va acabar arrelant a la població, va tenir èxit i cada vegada va implicar-s’hi més gent. Tant, que actualment és tot el teixit d’entitats de Cervera les que fan possible que la població es transformi, cada últim cap de setmana d’agost, en un autèntic festival de foc, música i espectacle.


Amb l’objectiu d’homenatjar aquest 40è aniversari, la festa estrenarà el seu documental, un document audiovisual històric que repassa el naixement, el creixement i l’esplendor d’aquesta festa que és ja tot un referent en el calendari festiu popular català.


El documental s’estrenarà dijous 16 d’agost a les 22.25h al Canal 33 i oferirà una panoràmica en primera persona dels esdeveniments i vivències d’una vintena de persones molt vinculades a la festa. Des d’aquells primers joves de l’Assemblea de Joves i la Matraca que van fer el primer Aquelarre a l’estret Carreró de les Bruixes, passant per l’ampliació de la festa a la plaça Major i al casc antic de Cervera, la incorporació de la figura del Mascle Cabró i, més endavant, la incorporació del foc i la música. Tot plegat des del punt de vista d’una vintena de testimonis que han estat implicats en la festa en cada una de les seves etapes.


L’autor del documental és el realitzador de Cervera Miquel Camacho, molt vinculat a l’Aquelarre i que ja fa 4 anys que s’encarrega de captar en imatges la festa cerverina. Per fer el documental, però, ha hagut de recuperar també material audiovisual històric de les primeres edicions de la festa, una feina de recerca que ha comptat amb el suport del Museu de Cervera i també de diferents particulars de la població que han aportat els seus arxius particulars. Amb tot, el documental traspua aquest sentiment “aquelarrer i cerverí” que està en l’ADN de l’Aquelarre i en la de tot cerverí. Tant, que fins i tot el creador del documental reconeix que, en part, ell mateix és fruit de l’Aquelarre. “Els meus pares es van conèixer en aquells primers Aquelarres del Carreró de les Bruixes, jo es podria dir que sóc fruit d’aquells primers aquelarres”.


El que es podrà veure pel Canal 33 és una versió reduïda del documental, ja que el documental sencer té una durada d’una hora i es podrà veure, en primícia, el diumenge d’Aquelarre a Cervera. El visionat del documental, que tindrà lloc diumenge a les 18.30h al Paranimf de la Universitat de Cervera, és un dels actes que tancarà la programació de la Fira del Gran Boc, i comptarà amb la presència del seu autor, Miquel Camacho.

0 comentarios
bottom of page