top of page
  • Foto del escritorAquelarre de Cervera

L’AQUELARRE DE CERVERA DESEMBARCA AL FESTIVAL CRUÏLLA AMB UNA EXPLOSIÓ DE FOC I MÚSICA

Actualizado: 6 jul 2019

· La gran festa del Foc i la Música de les Terres de Ponent desembarca, per segon any consecutiu, al festival Cruïlla amb un tast de l’explosió de foc i màgia que serà l’espectacle d’aquesta 42a edició de la festa, que se celebrarà a Cervera del 30 d’agost a l’1 de setembre


· L’espectacle, pensat especialment per a l’ocasió i dirigit pel mateix responsable artístic de l’Aquelarre, Albert Parra, és una de les accions de més impacte per tal d’internacionalitzar els valors i la singularitat d’un corpus festiu que ja és tot un símbol de la identitat popular catalana
Bèsties marines gegants i un drac imponent que irromp al ritme trepidant de la percussió. Personatges de mons estranys, música en directe, estructures gegants i el foc com a protagonista. D’aquesta manera es presentava l’Aquelarre de Cervera, aquesta nit, al festival Cruïlla de Barcelona, desplegant tots els seus signes d’identitat a l’espai 3 del Fòrum. Un muntatge únic i especialment pensat per a l’ocasió, amb més de 150 actors de diferents entitats cerverines que han donat vida i ànima a aquest espectacle, dirigit pel mateix responsable artístic de l’Aquelarre, Albert Parra. El Ball de Diables de Cervera Carranquers, Band Tokades, Bombollers, Geganters de Cervera i Sound de Secà, totes entitats implicades en la festa de l’Aquelarre, han estat les encarregades de donar el tret de sortida a aquesta explosió de cultura popular, un mes i mig abans del que és habitual. I ho han fet amb un muntatge amb música en directe que ha repassat la banda sonora composada especialment per l'Aquelarre en els últims anys. Així, s'ha pogut sentir la música composada pel músic guissonenc Xesco Grau. Una peça anomenada “Foqueral” que va ser composada l’any 1999 per l’espectacle de l’Aquelarre, dirigit en aquella ocasió per Pep Oriol i que, en aquesta ocasió, ha estat interpretada pels músics Manel Pedrós i Carles Monfort, autors també de dos peces originals de l'Aquelarre 2010 i 2017 i que també han sonat en directe al Cruïlla, acompanyades de la percussió de les diferents entitats cerverines.

No hi podia faltar, tampoc, el foc, element central d’una festa que crema gairebé mitja tona de pólvora en un cap de setmana. El Ball de Diables de Cervera Carranquers ha posat l’explosió de foc a aquest tast barceloní de l’Aquelarre, amb una encesa de foc fred, una mesura preventiva que permet el foc en esdeveniments com el del Cruïlla.

Amb tot, aquest espectacle ha estat un tast del que es podrà veure a la XLlI edició de l’Aquelarre, que se celebrarà del 30 d’agost a l’1 de setembre a Cervera. És la segona vegada que la festa surt del seu embolcall de la capital de la Segarra per mostrar-se al públic del Cruïlla, aquest any, coincidint amb el desè aniversari d’aquest festival que l’any passat va acollir més de 57.000 espectadors.

La presència de l’Aquelarre al Cruïlla constitueix, sens dubte, l’acció de promoció de més impacte que la regidoria d’Aquelarre de Cervera s’ha plantejat amb l’objectiu d’internacionalitzar els valors i la singularitat d’aquesta festa que, amb més de 40 anys d’història, ja ha esdevingut un referent en el calendari festiu popular català.
0 comentarios

Commentaires


bottom of page