top of page
  • Foto del escritorAquelarre de Cervera

LA COMPANYIA ELÈCTRICA DHARMA PROTAGONISTA DE L’AQUELARRE DE CERVERA 2018


La Companyia Elèctrica Dharma farà una excepció en el seu any sabàtic

amb un concert doble i especial integrat en el correfoc de l’Aquelarre de Cervera.


El saxofonista Joan Fortuny i el trompetista Lluís Fortuny també participaran

interpretant “La roda dolorosa” en l'acte d'inauguració de l’Encesa de la Universitat.


Per primera cop la Dharma actuarà a la festa cerverina, que se celebra el 24, 25 i 26 d'agost, amb un històric de quatre dècades de foc, tradició, teatre i cultura d'arrel.


La mítica Companyia Elèctrica Dharma oferirà una de les actuacions més especials i emotives de l'AQUELARRE de CERVERA 2018. La formació de Sants s'estrenarà a la festa cerverina amb una triple presència que combinarà una actuació especial a la plaça Major, la participació en la inauguració de l'AQUELARRE amb l'Encesa de la Universitat i la incorporació del seu llegendari disc L'Atlàntida a la banda sonora de l'acte central de l'espectacle.

“Aquest any no fem gira perquè estem centrats en la composició d'un nou disc”, apunta el baixista de la Dharma, Carles Vidal. “Fa uns mesos ens van contactar de l’AQUELARRE de CERVERA perquè hi féssim una actuació especial. I com que tenim molts punt en comú al voltant del foc i la festa vam decidir fer una excepció”. La música tradicional catalana fusionada amb jazz, rock i psiquedèlia –amb un repertori que forma part de la banda sonora col·lectiva amb cançons com “La presó del Rei de França”, “Inana” o “Stella Splendens”– s'integrarà a la perfecció amb el tarannà participatiu i popular de l'AQUELARRE. El foc, l’arrel tradicional, la festa, el teatre, la simbologia, l’amor per la festa popular són alguns dels elements que comparteixen tots dos.

TRES ACCIONS DHARMA-AQUELARRE

D'entrada, el saxofonista Joan Fortuny i el trompetista Lluís Fortuny interpretaran “La roda dolorosa” del disc El misteri d'en Miles Serra i les músiques mutants (Picap, 2008) a l’Encesa de la Universitat, l'acte que marca l’inici de l’AQUELARRE de CERVERA a les 23h de dissabte.

A més, la Companyia Elèctrica Dharma oferirà a la plaça Major de Cervera un concert especial de dues parts (de 00.30h a 1.45h, i de 2.45h a 3.40h) en què sonaran sobretot cançons relacionades amb la festa i que fa anys que la banda no acostuma a interpretar en directe com ara “Foc”, “Titutiruritu”, “Bruixes del Maresme”, “Fetejada de timbals”... “La primera part del concert –anuncia Carles Vidal– acabarà amb l’entrada d’un gran correfoc a la plaça, que estem coordinant amb l’organització. Ens encanta perquè recorda les col·laboracions que fèiem amb Comediants”. La segona part, acabarà amb una gran encesa a ritme de “Festejada de timbals”.

I, finalment, la col·laboració de la Dharma amb l’AQUELARRE prendrà forma en el segon acte de la invocació del Mascle Cabró, durant el qual sonaran algunes de les cançons més representatives del disc Atlàntida (Belter, 1981) interpretades per la BANDA DE l’AQUELARRE, integrada per deu músics entre els que destaquen els cerverins Carlos Montfort i Manel Pedrós de Blaumut.

“Per a nosaltres és un honor poder comptar amb la Companyia Elèctrica Dharma –assegura Albert Parra, director artístic de l'AQUELARRE de CERVERA 2018–. És una banda llegendària que encaixa perfectament amb l’ideari i l’estètica de la festa. Hem estat parlant molt de manera conjunta i ens hem entès a la perfecció. Junts farem una gran festa”.

L'AQUELARRE de CERVERA és la gran festa del foc i la música de les Terres de Ponent i se celebrarà aquest cap de setmana del 24, 25 i 26 d’agost. L’assistència d'unes 30.000 persones aporta un impacte econòmic d’1 milió d’euros per a la ciutat de Cervera. És l’única festa relacionada amb foc protocol·litzada i enguany cremarà una quantitat rècord de pólvora de pràcticament mitja tona.

0 comentarios
bottom of page