top of page
  • Foto del escritorAquelarre de Cervera

‘Nü Shu’, l’espectacle de Divendres d’Aquelarre de Band Tokades

- El grup de percussió femení reivindica el paper de la dona en un espectacle que serà poc convencional, provocador i feminista

- Les dones, els llibres, la paraula i la percussió seran les grans protagonistes del Divendres d’Aquelarre de Cervera


Un dels plats forts de l’Aquelarre de Cervera és l’espectacle del grup de percussió femení Band Tokades, que enguany es presenta amb el nom ’Nü Shu’, que significa ‘escriptura de dones’ en xinès. La temàtica girarà entorn de la relació de les dones amb els llibres i, com ja és habitual, tindrà lloc a la plaça Major de Cervera la nit del Divendres d’Aquelarre.

Es tracta d’una idea original produïda per Band Tokades, que pretén potenciar i prioritzar la percussió amb ritmes d’allò més terrenals i amb una posada en escena en un espai-temps oníric on la paraula serà la protagonista.

“Al llarg de la història la visió de la dona des de diferents disciplines ha estat plasmada per homes i l’escassa aportació femenina que ha pogut veure la llum només ha estat possible en ocultar la seva condició de dona. Per això, hem escollit aquest nom, per empoderar-nos, agafar aquesta història i fer-la nostra per escriure els nostres llibres i fer sentir la nostra pròpia veu”, expliquen des del grup.

Enguany l’espectacle estarà dirigit per la igualadina Montse Pelfort, membre de la companyia teatral Emilia Gargot, que també donarà suport al grup durant el procés creatiu. La part musical, estarà dirigida pel cerverí Bernardo Manzambi, cantant de Lasta Sanco i integrant del grup de percussió local Sound de Secà, i Pau Terribas, de Band Tokades. Dario Díaz i Dídac Prat, també membres de Lasta Sanco, seran els artífex de la producció musical. Finalment, l’escenografia i el vestuari aniran a càrrec de Maria Peña i Sara Peña, també de Band Tokades.

“És impressionant l’energia que les noies de Band Tokades dipositen en la creació de l’espectacle del Divendres d’Aquelarre, un espectacle que reivindica la feminitat de la festa i el paper de la dona. M’encanta descobrir com l’Aquelarre, de manera espontània, es converteix en una plataforma perquè les associacions i les persones s’expressin i es reivindiquin”, afirma el regidor de l’Aquelarre, Marc Llorens.

14 anys de l’espectacle de Band Tokades

Band Tokades és un grup de percussió femení de Cervera. Els seus inicis els trobem l’any 2003 quan un grup d’amigues van decidir crear el grup. Aquest serà el 14è espectacle de divendres d’Aquelarre de Band Tokades. Des de l’any 2005 el grup s’ha atrevit amb diferents espectacles que sempre s’han caracteritzat per ser poc convencionals, provocadors i feministes. El 2015 va ser l’únic any que no hi va haver espectacle. Aleshores el grup estava en ple relleu generacional i aquest descans els va servir per tornar-hi amb més força que mai. El grup actual està format per una vintena de noies d’entre 18 i 30 anys.

0 comentarios
bottom of page