top of page
  • Foto del escritorAquelarre de Cervera

EL TAROT SERÀ EL PROTAGONISTA DE LA 
42a EDICIÓ DE L’AQUELARRE DE CERVERA

El director de la companyia cerverina Alea Teatre, Albert Parra, ha guanyat el concurs públic per a la direcció artística de la 42a edició de l'Aquelarre de Cervera. El projecte vencedor presenta el tarot com a temàtica protagonista especialment adient per a la festa del foc i de la música de les Terres de Ponent.

Per vuitena vegada al llarg de la seva història, Parra tornarà a dirigir un espectacle que donarà continuïtat als elements icònics clarament identificats amb l'Aquelarre. Per la seva banda, la música en directe, sota la direcció musical de Manel Pedrós (Blaumut) i interpretada per músics cerverins i membres d’entitats locals, posarà la banda sonora a la representació teatral.

En el projecte d'AleaTeatre també tindran un destacat protagonisme les grans estructures mòbils que personificaran figures rellevants dels arcans menors de les cartes del Tarot. La intenció del director artístic serà “vestir la cercavila que té lloc just després de l’Encesa de la Universitat i que condueix l’Aquelarre cap al casc antic de la ciutat de Cervera”.

La construcció de les figures serà a càrrec de l’escenògraf Enric Porta, responsable de la posada en escena de l’espectacle. L’aprofitament de l’espai escènic tornarà a ser rellevant, ja que les figures del Tarot tenen ascendència sobre els quatre elements primaris (terra, aire, aigua i foc), i aquests estaran representats a diferents espais de la plaça de Cal Racó a través de tècniques que aniran de la dansa als elements aeris.

Els objectius del director cerverí seran igualment potenciar alhora la continuïtat dramàtica des de l’Encesa de la Universitat, a la cercavila de les entitats, passant pels moments més característics de la festa a Cal Racó. Finalment, el foc com a component imprescindible de l’Aquelarre de Cervera serà responsabilitat de la colla de Diables de Cervera Carranquers i també serà present en l’espectacle en format menys tradicional.

Com és habitual, Albert Parra s’ha envoltat d’un equip professional i cerverí, complementat amb membres d’entitats locals, en una aposta per una marca d’estil i funcionament continuista, que tan bons resultats li ha donat els últims anys com a director artístic de la festa.




La Festa de l'Aquelarre al X Cruïlla

Com a prèvia del l’Aquelarre de Cervera 2019, la festa de foc i música de les Terres de Ponent tornarà a exhibir-se com un dels plats forts de la cultura popular present a la desena edició del Festival Cruïlla de Barcelona, que se celebrarà del 3 al 7 de juliol al Parc del Fòrum. Es repetirà de nou l’èxit de la presentació de l’any passat, que va comptar amb una gran representació de diables, percussionistes i geganters –acompanyats de música i algunes bèsties– que van sorprendre i fer ballar els milers de persones que van assistir al gran certamen musical barceloní.

0 comentarios
bottom of page