top of page
  • Foto del escritorAquelarre de Cervera

HUMOR, PARTICIPACIÓ I REIVINDICACIÓ EN L'EXPOSICIÓ DEDICADA ALS 40 ANYS D'AQUELARRE


Amb un toc d'humor, un suposat encarregat del museu de Cervera dóna la benvinguda als visitants a la inauguració de l'exposició que s'ha dedicat a l'Aquelarre, en motiu dels 40 anys de la festa. L'exposició inclou elements i materials emblemàtics de l'Aquelarre, com una de les 6 màscares que ha donat cara al Mascle Cabró al llarg d'aquestes 40 edicions, o els motlles en guix que han servit per crear el bestiari que forma part de l'imaginari aquelarrer. Cartells, imatges, música i material audiovisual formen part d'aquesta mostra que, lluny de ser una mostra retrospectiva de la festa, es planteja incompleta, sota el lema "en construcció", ja que el que es busca és la participació de la ciutadania en la recollida del material aquelarrer que servirà, des d'ara i fins el 12 de setembre, per anar construint i completant l'exposició.


Alguns antics col·laboradors ja han començat a fer les seves aportacions a la mostra, com les partitures creades especialment per la festa, o imatges amateurs en vídeo de les primeres edicions de l'Aquelarre i la idea és fer créixer l'exposició amb tots aquests materials que, després, s'ordenaran en un fons documental que es podrà consultar a través d'internet, en un web especialment creat per a l'ocasió i també a través d'un canal Youtube des d'on es podran escoltar les músiques de l'Aquelarre.


Per això, l'exposició es planteja tan sols com l'inici d'una recerca que esdevindrà molt més exhaustiva i ambiciosa. I és que un cop es doni per finalitzada la mostra, el 12 de setembre, s'inciaran taules de debat per tal de consensuar un relat que identifiqui què és i què ha de ser l'Aquelarre i també un debat de futur sobre la necessitat d'una Casa de la Festa que Cervera reivindica.

0 comentarios
bottom of page