top of page
  • Foto del escritorAquelarre de Cervera

L'AQUELARRE DE CERVERA PRESENTA LA SEVA PROGRAMACIÓ MUSICAL


· L’Aquelarre de Cervera aposta per donar una identitat pròpia a la programació musical i presenta un cartell amb els caps de cartell de l’escena festiva catalana que inclou Doctor Prats, Roba Estesa, Ebri Knight i Itaca Band. La Festa del foc i la música de les Terres de Ponent, que se celebrarà el 24, 25 i 26 d’agost, es completarà amb les actuacions de Pastorets Rock, The Pink Goats, Lasta Sanco, Dj OGT i altres Djs locals.


· En el marc de la programació musical, cal destacar l’actuació exclusiva de la Companyia Elèctrica Dharma, que reapareixerà als escenaris a l’Aquelarre de Cervera. Serà la unió perfecte d’una festa que combina l’arrel tradicional amb la festa popular i el foc, amb l’afegit de vincular-se amb les entitats de cultura popular de la capital de la Segarra.


· Com és habitual, tots els concerts seran gratuïts i tindran lloc en emplaçaments tradicionals de la festa, com la plaça de Pius XII, la plaça de Cal Racó o la plaça Major.


· L’Aquelarre de Cervera farà enguany –de manera excepcional- una presentació prèvia de foc i música el divendres 13 de juliol, com a part del cartell del Festival Cruïlla de Barcelona 2018.


Una programació musical festiva amb marca pròpia

Superades les quatre dècades d’història, la Festa del Foc i la Música de les Terres de Ponent obre una nova etapa en què la programació adopta una personalitat pròpia, amb la fusió i les músiques d’arrel com a aperitiu i el mestissatge i la Dharma com a plats principal.

El grup de ‘folk calentó’ del Camp de Tarragona, Roba Estesa, obrirà la primera nit de l’Aquelarre amb el nou disc, Desglaç (Coopula, 2018). Empoderades i combatives, el discurs feminista de Roba Estesa no s’atura i predica un canvi de paradigma en l’ordre establert més contundent i vitalista. La contundència rock-folk l’aportarà el grup del Maresme Ebri Knight, que després d’una gira europea compartida amb els italians Talco, continuen amb les cançons del darrer disc, Guerrilla (Maldito Records, 2018). El seu quart treball endureix el discurs i la sonoritat, ara més punk sense deixar de banda l’arrel folk. La primera jornada musical la tancarà la banda local de reggae Lasta Sanco.

La segona nit estarà protagonitzada per la reaparició als escenaris de la Companyia Elèctrica Dharma. Aquesta unió de la festa, l’arrel tradicional, el foc i la complicitat amb les entitats locals de cultura popular, augura un dels concerts més especials i emotius de la 41a edició de l’Aquelarre.

Un altre dels plats forts de la jornada seran els vallesans Doctor Prats, els reis de la festa-fusió més tribal, que estrenaran en directe les cançons del seu esperadíssim tercer disc, Venim de lluny (Música Global 2018). La nit també comptarà amb el directe d’Itaca Band. El septet de Montcada i Reixac presentarà les cançons del seu darrer disc Explosiva (Halley Records, 2017) i la nova “Com si no hi hagués demà”, que dóna nom a la gira estiuenca. Un còctel de rock, reggae i ritmes llatins.

Com l’any passat, el punt i final l’aportaran els lleidatans Pastorets Rock, que ja s’han fet imprescindibles a la festa cerverina a l’acte central d’invocació del Mascle Cabró. Amb faixa i barretina, Pastorets Rock sacseja el cançoner popular català amb les tornades més festives que van del rock a l’ska, passant pel reggae i el funk. La nit acabarà de ser rodona gràcies a les actuacions de Dj OGT, el DJ oficial de la música festiva catalana, i The Pink Goats.


L’Aquelarre al Cruïlla

Com a prèvia del l’Aquelarre de Cervera 2018, la Festa de Foc i Música de les Terres de Ponent farà una presentació exclusiva en el marc del Festival Cruïlla de Barcelona el divendres 13 de juliol. Serà una gran representació de diables, percussionistes i geganters –acompanyats de música i algunes bèsties– que sorprendran i faran ballar els milers de persones que assisteixen al gran certamen barceloní. Un espectacle únic i singular, que només es podrà veure al Cruïlla.

0 comentarios
bottom of page