top of page
  • Writer's pictureAquelarre de Cervera

L'AQUELARRE DE CERVERA REP UN PREMI ENDERROCK


El paer en cap, Ramon Royes, i el regidor de Festes i Aquelarre, Marc Llorens, van recollir el Premi Enderrock de Reconeixement a la Indústria Musical pel 40è Aquelarre de Cervera, en un acte a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona el dimarts 13 de febrer.


Enderrock va lliurar el premi a l'Aquelarre de Cervera com a mostra de reconeixement a la festa del foc i la música que l'any 2017 va celebrar el 40è aniversari. Es tracta d'un reconeixement als 40 anys d'una festa de base popular que ha realitzat una gran tasca en la promoció i difusió de la música i la cultura catalana. El lliurament del premi va anar a càrrec de Lluís Gendrau, director editorial del Grup Enderrock.


"Aquest premi està dedicat a tota la gent que ha estimat i estima l'Aquelarre, l'Assemblea de Joves de 1978, La Matraca, entitats, directors artístics, professionals, espònsors, treballadors públics com les tècniques de l'Aquelarre, brigada municipal, Policia Local, Mossos d'Esquadra, Bombers, serveis mèdics, Generalitat, Diputació i tots aquelles persones anònimes que fan possible la festa", va afirmar el paer en cap, Ramon Royes.


El reconeixement contenia un text que explica i defineix l'Aquelarre, que és el següent: "El 1978 l'Assemblea de Joves va fundar l'Aquelarre de Cervera amb la idea de recuperar el carreró de les Bruixes, al recinte emmurallat del segle XIII, i celebrar una festa "folla" sense vinculació religiosa. Des de llavors, cada últim dissabte d'agost Cervera s'omple de correfocs, espectacles, màgia, esoterisme i música, amb el protagonisme del Mascle Cabró, rei de l'infern, i les seves dames, les bruixes. La festa s'ha consolidat com a esdeveniment cultural i festiu de primer ordre a les Terres de Ponent, amb la participació de les entitats cerverines i una assistència de 30.000 visitants".


Els vuit guardons anuals de reconeixement a la Indústria Musical Catalana van ser per a la festa del foc i la música de l'Aquelarre de Cervera (40 anys); l'emissora Catalunya Música (30 anys); la Fundació SGAE (20 anys); els segells Propaganda pel Fet! (20 anys) i Satélite K (20 anys); els festivals Tradicionàrius (30 anys) i Euskal Herria Sona (20 anys); i l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) (15 anys).

0 comments

Comments


bottom of page