top of page
  • Foto del escritorAquelarre de Cervera

L'AQUELARRE CELEBRA 40 ANYS AMB MÉS ACTIVITATS I LA PEGATINA COM A CAP DEL CARTELL MUSICAL


L'Aquelarre de Cervera es fa gran i aquest any encara la seva 40a edició amb l'objectiu de conquerir la ciutat i fer arribar la festa a tots els racons, ampliant la mirada a tots els públics i, sobretot, a aquells que volen gaudir de la festa durant el dia. Potenciar l'Aquelarre de dia és, precisament, una de les línies estratègiques d'aquesta edició de la festa, que tindrà lloc el 25, 26 i 27 d'agost. En aquest sentit, diferents professionals locals de l'escenografia ja estan treballant per tal de "vestir" la ciutat i aconseguir així que l'atmosfera màgica i diabòlica de la festa s'apoderi de l'espai urbà durant els tres dies d'Aquelarre.


En aquesta mateixa línia, la regidoria d'Aquelarre està estudiant la possibilitat d'ampliar l'horari de la Fira del Gran Boc i, en conseqüència, les activitats que s'hi realitzen, amb l'objectiu d'atendre a un nombre creixent de públic que, cada any, troba en aquesta fira una de les úniques cites catalanes per als amants de l'esoterisme, la màgia i les teràpies alternatives.


A més, les activitats diürnes es completaran amb les propostes de les entitats cerverines, una de peces essencials de la festa, amb les quals la Paeria de Cervera hi manté contactes amb l'objectiu d'implicar tot el teixit social en la commemoració del 40è aniversari de la festa.


APOSTA PER LA MÚSICA

L'apartat musical de la festa és un pol d'atracció de públic. En les darreres edicions, l'Aquelarre ha donat un nou impuls al cartell musical de la festa, erigint-se com el festival del foc i la música de les Terres de Ponent. En aquesta 40a edició, l'aposta per l'apartat musical és més evident que mai i seran els catalans LA PEGATINA els encarregats d'encapçalar el cartell musical del dissabte d'Aquelarre, amb la seva música festiva que els ha portat a viatjar per tot el món. El cartell també inclou noms reconeguts de l'escena musical catalana, com els osonencs Oques Grasses, protagonistes del divendres d'Aquelarre.


També hi actuaran els ja mítics Pastorets Rock i també noms que, de ben segur, ressonaran amb força en el nou panorama musical català, com és el cas dels garrotxins Hora de Joglar, una de les vessants més interessants del panorama mestís a casa nostra que ha sabut trobar el seu toc d'identitat en barrejar estils que ja coneixem amb el swing i també amb les músiques del món més balcàniques i de l'Europa de l'est.


El cartell musical es completa amb altres formacions com Pachawa Sound , Ovella Xao, Versió Original, el grup de versions De Noche, grups locals com The Pink Goats i també l'actuació de diferents DJ's locals.


MÉS PRESSUPOST, NOUS PATROCINIS

La celebració dels 40 anys mereixia una aposta econòmica i, és per aquest motiu, que la Paeria de Cervera ha augmentat el pressupost de la festa, passant dels 180.000 euros de l'any passat als 190.000 euros de l'actual edició. A més, la festa comptarà aquest any amb la complicitat d'un nou patrocinador, el grup cerveser DAMM, amb qui s'ha signat un conveni de 3 anys i una aportació anual a l'Aquelarre de 10.000 euros. Amb aquest acord es dóna, a més, un nou impuls en la difusió i promoció de la festa.


RETORN A CAL RACÓ

Com a novetat, i tancant així el compromís que va assumir la Paeria de Cervera en l'edició anterior, la festa retorna al seu espai natural del casc antic, a Cal Racó, després que les obres de remodelació del nucli antic obliguessin, l'any passat, a traslladar els tres actes de l'espectacle d'Aquelarre a la plaça de Pius XII. Es tanca així un episodi insòlit de l'Aquelarre i la festa torna a ocupar el seu espai tradicional.

0 comentarios
bottom of page