top of page
  • Writer's pictureAquelarre de Cervera

TOT A PUNT PEL 40È ANIVERSARI DE L'AQUELARRE DE CERVERA

Cervera ja ho té tot a punt per a la 40a edició de l'Aquelarre, que tindrà des d'avui fins diumenge, i la ciutat ja respira l'ambient atrafegat dels preparatius que han de donar forma a aquesta edició de la festa. Una edició especial donada l'efemèride i que s'ha preparat amb l'exigència que l'aniversari reclama. Els preparatius es respiren a tot arreu però aquests dies es concentren sobretot a Cal Racó, l'espai emblemàtic on té lloc el bullici de la festa i l'espectacle artístic de l'Aquelarre, amb la invocació, aparició i escorreguda del seu màxim protagonista, el Mascle Cabró.


Una cinquantena d'actors i actrius, percussionistes i membres de diferents entitats cerverines assagen aquests dies els detalls del que serà l'espectacle de l'Aquelarre, dirigit pel cerverí Albert Parra, de la companyia local Alea Teatre, que s'ha tornat a posar al capdavant de la direcció artística de la festa per setena vegada en tota la seva història. Vuit musics assagen in situ la música que sonarà en directe en aquest espectacle, obra del músic i compositor Carlos Montfort (Blaumut,Sílvia Pérez Cruz...) i creada en especial per a l'espectacle de l'Aquelarre.


Un espectacle que, en aquesta 40a edició, té com a argument principal la mort i la purga de l'ànima i que explora la dualitat entre el bé i el mal, entre el paradís terrenal i l'inframón. Seguint amb la línia iniciada l'any passat pel mateix director artístic, el muntatge està concebut per a ser vist en un angle de 360 graus, amb elements mòbils i itinerants que exploten el diàleg entre públic i espectacle, amb una estètica visual i plàstica que, en certs elements, ens remet altre cop a l'estètica de l'imaginari gaudinià.


L'espectacle, dividit en tres actes, donarà pas a l'aparició, invocació i escorreguda del mascle Cabró, un dels plats forts de la festa que s'acompanya, com no podria ser d'una altra manera, del foc, principal protagonista de l'Aquelarre. I ho fa, de la mà dels amfitrions, la Colla de Diables de Cervera Carranquers, que en aquesta edició s'acompanyaran de dues colles convidades, el Ball de Diables de la Colla Jove de Ribes i el Ball de Diables de Tarragona.


Amb tot ja gairebé preparat, els Carranquers seran avui els encarregats de donar el tret de sortida a l'Aquelarre, amb la segona edició de la Trobada de Bestiari que comptarà amb el Drac de la Geltrú, la Pàjara de Terrassa, el Griu d'Artesa de Lleida, l'Atzeries de la Vella de Gràcia, el Drac de Cervera "Carranco Vilandó" i la Tarasca de Cervera. La Trobada s'iniciarà a les 18h a la Universitat i a les 23.00h es desplaçarà en cercavila de foc fins a la plaça Major, on tindrà lloc l'espectacle que el grup de percussió femení local BandTokades ha preparat per aquesta edició. Sota el nom "Dystopian", pretén explorar els tres conceptes bàsics de la festa: foc, música i espectacle. Un muntatge de carrer concebut com una bacanal infernal on farà l'aparició la Gran Cabrona.


I finalment, la música prendrà el protagonisme en la primera nit d'Aquelarre amb Oques Grasses (01:30h) juntament amb Pachawa Sound (03:30h) i Dj Te jodes y bailas (04:30h). La música guanya protagonisme en aquesta edició de l'Aquelarre, amb sis espais musicals de tots els estils. El plat fort a nivell musical arriba dissabte amb el mestissatge de La Pegatina (00:30h – Plaça Pius XII) i Hora de Joglar (02:30h – Plaça Pius XII) i també Pastorets Rock (02:30h i 4:45h a Cal Racó). En total, una desena de formacions passaran per l'Aquelarre, amb estils musicals per a tots els públics com De noche, The Pink Goats, Ovella Xao o imperdibles sessions de discjòqueis amb DJ Campi qui Pugui, DJ Mateu, DJ Joe Lee, DJ J. Ferreras i DJ Ivanet.L'AQUELARRE DE DIA


En aquesta edició, els visitants que vinguin a Cervera es trobaran amb una ciutat envaïda per l'esperit aquelarrer, ja que per celebrar el 40è aniversari, la Paeria ha volgut vestir la ciutat amb els elements que fan característica aquesta festa. L'autor d'aquesta escenografia de carrer és el cerverí Xavi Badia (Taller La Gàrgola), que ha ideat tot un paisatge centrat en les ànimes per vestir els carrers del nucli antic. Així, 7 ànimes suspeses en l'aire i fotoluminiscents donaran la benvinguda als visitants al carrer General Güell i més enllà, a la plaça Santa Anna, a l'inici del carrer Major, set arbres gegants representen l'entrada al bosc. Tot plegat, amb la idea d'anar ampliant, en les següents edicions, tot aquest imaginari fantàstic que s'anirà apoderant de la ciutat en cada edició de l'Aquelarre.


I com a novetat en aquesta 40a edició, la Fira del Gran Boc obrirà també el dissabte al matí, completant així l'oferta d'activitats durant tot el dissabte i la tarda de diumenge, oferint un espai alternatiu per a tot tipus de públic durant els dies de la festa. La Fira del Gran Boc és una de les úniques fires esotèriques i de teràpies alternatives a Catalunya.


0 comments

Comments


bottom of page