top of page
  • Foto del escritorAquelarre de Cervera

Valoració de l’Aquelarre 2021

Aquest 2021, malgrat les circumstàncies de la pandèmia i les restriccions, hem pogut celebrar un nou Aquelarre. Ha estat, però, una edició complexa i molt diferent al que estem acostumats i al que ens agradaria, però la situació que vivim és la que és i no ens queda cap més opció que adaptar-nos.


Des de la Regidoria d’Aquelarre vam creure que calia tirar endavant la festa, encara que fos canviant una mica les regles del joc, per adaptar-la a la normativa actual. L’Aquelarre és tradició, és retrobament, és cohesió entitats-societat, i és per tot això que vam apostar per una edició on es reunissin els elements més representatius del que cada any Cervera viu el darrer dissabte d’agost i els dies que l’envolten. Volíem tornar a flairar l’olor de pólvora, escoltar els tambors, veure ballar les bèsties de foc i els gegants, i també, lògicament, gaudir de la presència de les bruixes i del Mascle Cabró. No volíem passar un any més sense reviure l’essència de l’Aquelarre.


Les circumstàncies no van permetre que hi assistís tota la gent que s'hagués volgut, és per això que la retransmissió en directe per Lleida TV va voler ser un atansament a la gent que no hi va poder ser presencialment, perquè ningú es quedés sense Aquelarre.


Era un repte i no ha estat gens fàcil trampejar tots els entrebancs que ens hem anat trobant. Sovint hem tingut la sensació de nedar contra corrent, però finalment ho hem fet entre tots amb molt d’esforç, ganes i treball. Des de la Regidoria assumim i ens fem responsables de les contradiccions i errors que hàgim pogut cometre, ben segur que ens serviran per créixer i fer-ho millor a la propera. Aquesta és una situació nova per a tothom i no és fàcil tirar endavant una festa d’aquestes dimensions amb les mesures que ens venen imposades i que hem d’aplicar per a la seguretat de tothom. Ens quedem indiscutiblement amb la satisfacció d’haver-ho fet, i sempre amb un desig present al nostre cap, que ben aviat puguem tornar a omplir els carrers de festa, sense aforaments limitats, sense reserves prèvies, sense cadires i, tant de bo, sense mesures de seguretat, fet que voldria dir que tot tornaria a ser com abans.


Volem fer una menció molt especial a les entitats, les grans protagonistes de l’Aquelarre, que una vegada més han estat a l’alçada, i molt. D’entrada sense elles res tindria sentit, però és que a més enguany hi han posat grans dosis d’il·lusió i de feina per celebrar la festa, s’han unit per sumar esforços i sinèrgies i han fet possible l’Aquelarre 2021, gairebé a contrarellotge i amb un pressupost limitadíssim, fent possible un acte simbòlic que va voler ajuntar els elements més representatius de la festa.


També tot el nostre agraïment a tot el personal de la Paeria que aquests dies ha treballat per fer la festa possible, a tota la gent que d’una manera o altra participa per fer de l’Aquelarre una festa millor, i a totes les persones que ens heu fet arribar el vostre agraïment, suport i propostes de millora de cara a futures edicions.


Ens quedem amb la convicció que l’any que ve, més i millor. Fins a l’Aquelarre del 2022.


Mireia Brandon i Trepat - Regidora d’Aquelarre



0 comentarios
bottom of page